Zasebnost Podatkov

Zaradi spremenjenega Zakona o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012), ki je začel veljati v začetku leta 2013 vas obveščamo, da za izboljšanje uporabniških izkušenj uporabljamo piškotke. Z uporabo naše spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani v skladu s pogoji iz tega dokumenta.

Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, v katere se zapišejo podatki o obisku spletne strani.

Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je bolj učinkovito in prijetno.

Razlogov za uporabo piškotkov je več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (izbira jezika, število prikazanih rezultatov, velikost pisave itn.), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (registracija, vsebina nakupovalne košarice, prijava na e-novice, ogled videa itn.), pomagajo pri zbiranju podatkov o navadah spletnih uporabnikov (število obiskov, uporabnikom zanimiva vsebina itn.), s katerimi si pomagamo izboljšati vašo uporabniško izkušnjo in ocenimo učinkovitost zasnove spletne strani.

Obstajata dve glavni vrsti piškotkov: “sejni” piškotki in “trajni” piškotki. Sejni piškotki se uporabljajo le v času, ko uporabniki uporabljajo spletno stran in se izbrišejo iz računalnika, ko zaprete brskalnik, medtem, ko trajni piškotki “preživijo” zapiranje brskalnika in ostanejo shranjeni na vašem računalniku, dokler jih sami ne izbrišete, ali do njihovega datuma izteka.

Nobeni piškotki, ki jih uporabljamo na spletni strani www.spominisrca.com, ne zbirajo podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati.

Podatke, ki jih zbiramo so podatki, ki jih posredujete sami (ime, priimek, elektronski naslov) pri kontaktu s Spomini srca – fotografija.

Lastnik spletne strani ne posreduje piškotkov zunanjim ponudnikom storitev in jih ne uporablja za prikazovanje reklamnih sporočil.

Prav tako nikoli nismo in nikoli ne bomo uporabljali piškotke tretjih oseb.

Kako lahko upravljate ali brišete piškotke?

Piškotkov nikakor ne bomo uporabljali za zbiranje vaših osebno določljivih podatkov, po želji pa lahko nastavitve o uporabi piškotkov spremenite tudi v brskalniku svojega računalnika ali mobilne naprave.

Večina modernih brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete ali zavrnete le določene vrste piškotkov ali pa si nastavite opozorilo, da stran želi shraniti piškotek na vašo napravo. Izbrišete lahko tudi piškotke, ki jih je brskalnik že shranil na vaši napravi.

Opozarjamo vas, da v primeru izklopa piškotkov vse funkcionalnosti spletnih strani morda ne bodo delovale enako učinkovito, opozorilo o uporabi piškotkov se bo prikazalo ob vsakem obisku, dolgoročno pa bo to negativno vplivalo na vašo uporabniško izkušnjo.

Postopek spremembe nastavitev piškotkov se v vsakem brskalniku razlikuje. Informacijo o tem lahko poiščete s pomočjo funkcije »Pomoč«, obiščete www.aboutcookies.org, ki nazorno razloži postopek v vseh modernih brskalnikih.