F.A.Q.

Spodaj so odgovori na najpogosteje zastavljena vprašanja. V primeru še kakšnih koli dodatnih vprašanj ali nejasnosti mi lahko pošljete sporočilo preko tega obrazca ali me pokličete na telefonsko številko 041 383 654. Vesela bom vašega sporočila ali klica.

DRUŽINSKA FOTOGRAFIJA

KDAJ?

Časovno je najbolje loviti tiste zadnje večerne žarke ali prve jutranje, saj le-ti dajo prav posebno čarobno toplo zlato svetlobo. Tudi fotografije v oblačnem vremenu izpadejo zelo lepo.

KJE?

Fotografiramo se lahko v naravi, po vaših željah, če imate svoje priljubljeno mesto, lahko pa vam jaz predlagam kakšen lep in primeren kotiček. Možno pa je seveda fotografiranje tudi na vašem domu.

KAJ PRINESEMO S SABO?

Prinesete lahko priljubljene igračke, balončke, knjigice, …karkoli kar je članom vaše družine pri srcu. Vedno pa imam tudi sama s seboj nekaj zabavnih in lepih rekvizitov, saj iz izkušenj vem, da običajno ravno nove stvari najbolj pritegnejo otroško pozornost in ravno takrat, v tistem edinstvenem navdušenju ob nečem novem, nastanejo čudovite fotografije polne pristnih nasmehov in navdušenja.

KAJ NAJ OBLEČEM?

Pred fotografiranjem vam pošljem smernice katere barve in kombinacije oblačil so najbolj primerne. To so samo smernice, vam v pomoč, vendar se jih ni potrebno držati. Najpomembneje je, da se v izbranih oblačilih počutite udobno in prijetno.

KAJ PA ČE PRED OBJEKTIVOM NISEM SPROŠČEN/-A?

Verjemite mi, v tem nikakor niste edini. Zato sem tukaj jaz, da vas vodim in usmerjam, v kolikor to potrebujete. Moje delo se začne že veliko prej, preden sploh začnem fotografirati. Začne se s spoznavanjem vas in vaše družine. Najbolje je, da to naredimo že preko telefona ali pa poklepetamo na izbranem mestu, preden sploh vzamem fotoaparat v roke. Nato običajno začnemo s počasnim sprehodom med katerim že naredim kakšno slikico in spremljam kako se počutite. Gremo počasi, v vašem tempu. Vedno si vzamem dovolj časa, da nam nikakor ni treba hiteti. Ko se vaše počutje vedno bolj sprošča, vam svetujem kje se lahko ustavimo in naredimo kakšno bolj »pozirano« fotografijo, če to seveda želite. Seveda pa sledim vašim željam in idejam. Tako skupaj ustvarimo prijetno vzdušje v katerem ujamem pristne trenutke vaše družinske povezanosti.

LAHKO NA FOTOGRAFIRANJE PRIPELJEMO TUDI DRUŽINSKE LJUBLJENČKE?

Seveda. Obožujem živali, pa ne samo tistih kosmatih, tako da četudi je vaš ljubljenček kakšna kača, kuščar ali pajek so vsi zelo dobrodošli. ☺


ČAROBNO PRIČAKOVANJE

KDAJ?

Najbolj primerno obdobje za fotografiranje vašega čudovitega trebuščka je med 30. in 32. tednom nosečnosti (lahko tudi že od 28. tedna, pa vse do nekje 34. tedna). Odvisno od velikosti vašega trebuščka in seveda vašega počutja. Takrat nosečniški trebušček postane že prav lepo zaobljen, hkrati pa vas še ne obremenjuje preveč.

KJE?

Fotografiramo se lahko v naravi. Po vaših željah, če imate svoje priljubljeno mesto, lahko pa vam jaz predlagam kakšen lep in primeren kotiček. Časovno je najbolje loviti tiste zadnje večerne žarke ali prve jutranje, saj le-ti dajo prav posebno čarobno toplo zlato svetlobo. Tudi fotografije v oblačnem vremenu izpadejo zelo lepo.

Dogovorimo se lahko tudi za bolj intimne fotografije, ki se običajno naredijo v zavetju vašega doma ali pa poiščemo kakšen skrit kotiček v naravi.

KAJ PRINESEM S SABO?

V vsakem primeru lahko pri fotografiranju uporabimo tudi kakšne rekvizite, ki jih prinesete s sabo. To so lahko kakšne igračke, copatki ipd. Ti rekviziti naj bodo vaši, saj bo čudovito, ko jih bo vaš sonček prav kmalu držal v svojih sladkih malih rokicah.

KAJ NAJ OBLEČEM?

Pred fotografiranjem vam pošljem smernice katere barve in kombinacije oblačil so najbolj primerne, da vi in vaš posebni trebušček zasijeta v vsem svojem sijaju. To so samo smernice, vam v pomoč, vendar se jih ni potrebno držati. Najpomembneje je, da se v izbranih oblačilih počutite udobno in prijetno.

KAJ PA ČE PRED OBJEKTIVOM NISEM SPROŠČENA?

Verjemite mi, v tem nikakor niste edini. Zato sem tukaj jaz, da vas vodim in usmerjam v kolikor to potrebujete. Moje delo se začne že veliko prej, preden sploh začnem fotografirati. Začne se s spoznavanjem vas in vaše družine. Najbolje je da to naredimo že preko telefona ali pa poklepetamo na izbranem mestu, preden sploh vzamem fotoaparat v roke. Nato običajno začnemo s počasnim sprehodom med katerim že naredim kakšno slikico in spremljam kako se počutite. Gremo počasi, v vašem tempu. Vedno si vzamem dovolj časa, da nam nikakor ni treba hiteti. Ko se vaše počutje vedno bolj sprošča vam svetujem kje se lahko ustavimo in naredimo kakšno bolj »pozirano« fotografijo, če to seveda želite. Seveda pa sledim vašim željam in skupaj ustvarimo prijetno vzdušje v katerem ujamem vaš edinstveni sijaj in ljubeče trenutke z vašim partnerjem in ostalimi družinskimi člani, ki so vedno zelo dobrodošli. Zelo dobro vem, da je marsikateremu partnerju in otrokom fotografiranje ena stvar, ki je res nikakor nimajo na sezamu stvari, ki bi jih želeli početi, zato se lahko dogovorimo, da se nama pridružijo kasneje, ko midve že ujameva vaš čarobni trebušček iz vseh možnih kotov.

LAHKO NA FOTOGRAFIRANJE PRIPELJEMO TUDI DRUŽINSKE LJUBLJENČKE?

Seveda. Obožujem živali, pa ne samo tistih kosmatih, tako da četudi je vaš ljubljenček kakšna kača, kuščar ali pajek so vsi zelo dobrodošli. ☺


PRVO LETO

KDAJ?

Pravzaprav kadarkoli od trenutka rojstva dalje.

Prvih 48

Nekateri se odločijo že za slikanje v porodnišnici in to je običajno v prvih 48 urah po rojstvu.

Prvi tedni

Slikanje v tem času se običajno izvaja v zavetju vašega doma. In nikar ne skrbite za nered,…še predobro vem kako kaotično je življenje takrat. Takrat ste najpomembnejši vi in vaša štručka in vedno se bom potrudila po najboljših močeh, da bom ujela nekaj čudovitih slikic vašega sončka ne glede na to ali je vaš dom pospravljen ali ne. Preden pridem k vam smo večkrat v kontaktu in skupaj poiščemo primeren čas za fotografiranje in če je potrebno tudi prestavimo kolikokrat je to potrebno, saj se popolnoma prilagodimo počutju vašega otročka. Pri fotografiranju so seveda dobrodošli še ostali družinski člani,… tudi takšni na štirih tačkah.

Fotografiranje po obdobjih

Na vašo željo se lahko dogovorimo za fotografiranje ob določenih starostnih mejnikih. To je lahko vsak mesec, vsaka dva meseca ali tri ali šest,…kakorkoli si želite. To so kratka, mini fotografiranja. Slikice po vsakem seveda dobite, na koncu dogovorjenega obdobja (običajno je to ob dopolnjenem 1 letu) pa lahko iz teh fotografij sestavim foto-časovnico, ki odlično prikazuje kako hitro in neverjetno se je vaš malček spreminjal.

Rojstni dnevi – CAKE SMASH

Za rojstni dan lahko izvedemo fotografiranje na vašem domu. To je po navadi nekaj dni pred ali po rojstnem dnevu, saj običajno rojstni dan praznujete v krogu družine in prijateljev. Torto pripravite vi ali jo prinesem jaz. Za vse ostale pripomočke prav tako poskrbim jaz, lahko pa seveda v fotografiranje vključimo kakšne priljubljene igračke vašega malčka. Po temeljitem »okušanju« tortice z rokicami in nogicami, vašega malčka posadimo v kad, ki jo prinesem s sabo. Slavljenec neizmerno uživa v čofotanju, jaz pa naredim nekaj čudovito zabavnih in očarljivih slikic.

KJE?

To je predvsem odvisno od starosti otroka in seveda od letnega časa. Za fotografiranje v prvih mesecih je običajno fotografiranje v vašem domu, seveda pa lahko tudi zunaj, če je vreme temu primerno. V kolikor se slikamo v naravi je to lahko na vašem priljubljenem mestu, lahko pa vam jaz predlagam kakšen lep in primeren kotiček. Časovno je najbolje loviti tiste zadnje večerne žarke ali prve jutranje, saj le-ti dajo prav posebno čarobno toplo zlato svetlobo. Tudi fotografije v oblačnem vremenu izpadejo zelo lepo. Seveda pa se prilagajamo ritmu vašega otročka.

KAJ PRINESEMO S SABO?

Prinesete lahko priljubljene igračke, balončke, knjigice,…karkoli kar je vašemu malčku pri srcu. Vedno pa imam tudi sama s seboj nekaj zabavnih in lepih rekvizitov, saj iz izkušenj vem, da običajno ravno nove stvari najbolj pritegnejo otroško pozornost in ravno takrat, v tistem edinstvenem navdušenju ob nečem novem, nastanejo čudovite fotografije polne pristnih nasmehov in navdušenja.

KAJ NAJ OBLEČEM?

Pred fotografiranjem vam pošljem smernice katere barve in kombinacije oblačil so najbolj primerne, predvsem v primeru če bo na fotografijah več družinskih članov. To so samo smernice, vam v pomoč, vendar se jih ni potrebno držati. Najpomembneje je, da se v izbranih oblačilih počutite udobno in prijetno.

LAHKO NA FOTOGRAFIRANJE PRIPELJEMO TUDI DRUŽINSKE LJUBLJENČKE?

Seveda. Obožujem živali, pa ne samo tistih kosmatih, tako da četudi je vaš ljubljenček kakšna želvica, kača, kuščar ali pajek so vsi zelo dobrodošli. ☺


V primeru, da želite rezervirati termin fotografiranja ali imate še kakšna koli dodatna vprašanja ali nejasnosti, pa me lahko kontaktirate tukaj ali pokličete na telefonsko številko 041 383 654. Vesela bom vašega sporočila ali klica.